2017. július 11., kedd

Vizes matricák/Water decals

Scroll down for English version

Nem tudom, hogy említettem-e már, de imádom a vizes matricákat! Amikor először próbáltam őket, akkor persze még nem így volt, mert nagyon sokat bénáztam velük, kb. fél óra volt, mire egy körmömre ráigazgattam és körbepucoltam, mert nem tudtam jól a technikát, nem volt jó ecsetem és a végeredmény sem lett szép. Na de mostmár nagyon gyakorlott vagyok!:) 

A mai bejegyzés azért készül, mert nemrég rendeltem a milv.ru oldalról, ahol rengeteg ilyen matrica található és bár az oldal orosz, ha szimplán lefordíttatod az egészet google-el, akkor simán használható. Fizetni lehet paypal-al, szóval minden oké, 2-3 hét alatt megérkezik a cucc. 

Egy kis segítség, hogy miket használok ilyenkor:
- Fehér lakk alapként, jelen esetben ez a Cirque Carpe Diem nevű lakkja volt
- Körömlakklemosó
- Egy kis pohár víz
- Egy ecset, amit a tisztításhoz használok majd, én a Whats Up Nails #4-es számú ecsetét használom.

A matrica felhelyezéséhez pedig itt egy kis segítség egy Youtube videó formájában. A köröm végén én nem reszelgetni szoktam, hanem acetonba mártott ecsettel "olvasztom" be a köröm alá a matrica végét és akkor teljesen beburkolja a körmöt, nem kopik le könnyen. Hasonlóan a széleknél, ha nagyobb a matrica, mint a köröm, akkor egy kisollóval csak levágom a felesleget és ecsettel körbepucolom a maradékot. A fedőlakk nagyon fontos, hogy tartós legyen a manikűr.

És akkor most megmutatnám nektek a mai művet, ugyanis ez a matrica szerintem iszonyatosan cuki, ebből rendeltem három szettet is.:) Ez pedig az N916 jelű matrica. Bár ez pont nem, de nagyon sok milv.ru matrica megtalálható a Hypnotic Polish-on is.English version

I don't remember whether I already told you, but I'm in love with water decals! It was not love at first try, because I could not really handle them and it took around half an hour to apply one to my finger including the clean-up, because I did not really know the right technique. But of course practice makes perfect!:)

Recently I bought a lot of decals from milv.ru where you can find hundreds of decals and although the site is in russian language, you can simply use the google translate because it's very easy to navigate there. You can pay by Paypal and after payment it was around 2-3 weeks to receive them.

I used the followings for today's manicure:
- White polish as a base, I used here Carpe Diem from Cirque
- Nail polish remover
- A glass of water
- A brush for the clean-up, I used the #4 from Whats Up Nails.

For the application you can find a lot of help on Youtube, here is one for example. For the tip of the nails I rather use an acetone dipped brush to "melt" the decal to the nails. Around the nails I just use a scissors to form the decal and I also use the brush to perfect it. Top coat is very important to make the manicure last.

And now I will show you the manicure I'm wearing today, I think these decals are just so cute, I even ordered 3 sets out of them.:) These are the N916 decals and although this one is not available on Hypnotic Polish, you can also order a lot of milv.ru water decals from HP as well.


2 megjegyzés: